Retseptid

Miso-suppi retsept

Keeda valmis misopuljong. Selleks lase vesi keema, lisa viilutatud aedviljad ja keeda tasasel tulel 2-4 minutid (või keeda kuni aedviljad on pehmed) tõsta tulelt ja sega sisse misopasta (sega, kuni miso on lahustunud). Soovi korral võite lisada ka sojakaste. Keeda valmis nuudlid vastavalt pakendi juhendile. Tõsta kaussi nuudlid, roheline sibul, tofu juustu ja aedviljad. Kalla peale kuum misopuljong. Kalla nii palju, et nuudlid jääksid veel puljongist välja. Serveeri.


Sushi - riisi valmistamise retsept

Koostis: 300 g sushiriisi (märkus 2), 450 ml vett (märkus 4), 65-90 ml riisiäädikat maitseainetega (riisiäädikasegu).

Sushi riisi keetmine:

  1. Loputa riisi külma veega 5-10 korda (~10 min). Pärast viimast loputamist vesi peab selgeks jääma.
  2. Nõruta hoolega.
  3. Pane riis potti, lisa vett (450 ml) ja lase 40 minutit seista.
  4. Kata pott kaanega ja kuumuta keemiseni. Keeda 3-4 minutit. Siis alanda kuumus miinimumini ja kuumuta riisi veel 10 minutit. Ära sega riisi keetmise ajal!
  5. Võta pott tulelt ära ja lase riisil kaane all 10 minutit tõmmata. Ära sega riisi!
  6. Võtta kaan maha ja pane rätik potti peale ja lase nii seista veel 10 minutit. Ära sega riisi!
  7. Vala riis suurde kaussi ja lisa riisiäädikasegu. Hoolega sega riisi puust või plastikust labidaga ja lase jahtuda (soovitavalt lehvikuga tuult tehes). Kui kohe ei soovi kasutada pane rätik kausi peale.

Riisiäädikasegu valmistamine:
Koostis: 50 ml riisiäädikat 3% (või 30 ml riisiäädikat 5% ja 20 ml vett), 10 ml mirini, 30 g suhkrut, 20 g soola
Sega riisiäädikas, mirin, suhkur ja sool potis ning kuumuta (ära keeda), kuni suhkur ja sool lahustub. Lase segu jahtuda.

Märkused:

  1. ma kasutan tefloniga kaetud poti, läbimõõduga 20 cm, kõrgusega 12 cm, mis mahutab kuni 800g kuiva riisi.
  2. tavaline kuiva riisi kulu 125-140 g ühe inimese kohta.
  3. seda aega kui riis vee sees seisab (p. 3) on hea kasutada riisiäädikasegu valmistamiseks ja muude vajalikke komponentide ettevalmistamiseks.
  4. suurem veekogus teeb riisi pehmeks ja soovi korral on võimalik kasutada kuni 525 ml vett.

Paks teriyaki kastme või Eel\Unagi kastme valmistamise retsept.

Koostis: 100 ml sojakastet, 100 ml mirini, 100 ml suhkrut.

  1. Sega 100 ml sojakastet, 100 ml mirini ja 100 ml suhkrut potis (soovi korral võite juurde lisada 2.5g Dashi no moto pulberi – see annab kalamaitse).
  2. Seejärel kuumuta segu keemiseni.
  3. keeda väiksel tulel 30–40 minutit.
  4. Lase segu jahtuda.